Kampåa for lettvektere

Det skrytes av at Kampåa i Nes på Romerike kanskje er Akershus fylkes mest fiskerike ørretelv. Erfaringsmessig ligger fisken på 200-300 gram. Åa byr uansett på artig fluefiske med lett utstyr.


Jeg anbefaler en treer- eller firerstang i Kampåa i Fenstad. Åa er smal og byr ikke på utfordringer i form av lange kast. Her er det snarere presentasjonen og plasseringen av flua som gjelder. Åa renner ut fra Utsjøen på grensen mellom Eidsvoll og Nes på Romerike, og renner gjennom Fenstad. Ørreten er ikke så stor, men åa byr på variert fiske. Her er det stryk, kulper, fossefall og rolige partier. Det er tidvis gode klekkinger av døgnfluene vespertina og marginata.
     For å fiske i Kampå må alle over 16 år betale fiskekort. Det koster i skrivende stund 69 kroner døgnet. Årskortet koster 287 kroner. Minstemålet på ørret er satt til 25 centimeter, noe som i realiteten betyr at mange av ørretene man fanger, må settes ut igjen. Men en og annen feiting er det sikkert også i åa, selv om jeg aldri har opplevd å få over halvkilosfisk.
     Østre Vorma Utmarkslag opplyser at Kampå er fredet fra 1. september til 31. oktober.

John A

En pen kampåørret
Kampåa nord for Vika


Åa renner langs veien ved Ringsby.

Et døgns fiske koster 69 kroner.

Beveren lurer i vannflata.



Opp mot Utsjøen er det rolige partier.
 
Alle foto © fluefiskeforum.no

Kommentarer