Ørreten i Rauma

Elva Rauma i Romsdalen ble rotenonbehandlet i fjor på den lakseførende strekningen. Om en drøy måned skal den behandles på ny. Lenger opp i elva, mot Lesjaskogsvatnet, er det fortsatt mulig å fiske ørret.

Rotenonbehandlingen i fjor fant sted fra Slettafossen og nedstrøms til utløpet i havet. Årsaken er at laks og sjøørret i vassdraget er smittet av parasitten Gyrodactylus salaris. En tilsvarende behandling er for øvrig planlagt i år. Fylkesmannen opplyser at Rauma fra Slettafossen og nedover skal rotenonbehandles fra 12. august. I 2015 satser man på å kunne starte å sette ut fisk igjen. Ekte raumalaks, og ørret også, er tatt vare på i genbank, forteller Åndalsnes Avis.

Rotenonbehandlingen finner sted fra Slettafossen og nedstrøms Rauma. Foto: Wikipedia Commons
Det er trist at gyroen tar knekken på en så flott elv gjennom Romsdalen. Oppover mot Lesjaskogsvatnet er det en ørretbestand, og den kan fortsatt by på brukbart fluefiske. Om du ønsker å fiske i sjø, ligger Lesjaskogsvatnet der, 612 meter over havet. Denne relativt store ferskvannssjøen er for øvrig unik i den forstand at Gudbrandsdalslågen renner inn i det i øst og Rauma renner ut av det i vest. Med andre ord ligger sjøen på vannskillet mellom Gudbrandsdalen og Romsdalen.

Kommenter gjerne denne saken, om noen har erfaringer med dagens ørretbestand og snittstørrelse både i Rauma og Lesjaskogsvatnet.
I uke 33 og 34 har fylkesmannen i Møre og Romsdal planlagt rotenonbehandling i Rauma, Istra, Isa, Glutra, Skorgeelva, Litleelva, Breivikselva, Innfjordelva og Måna, med tilhørende elver og bekker.


Kommentarer

  1. Kommenter gjerne denne saken, om du kjenner til forholdene i Rauma og Lesjaskogsvatnet.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar