Ørretfangst i Gulltjernet!

Vi, Jølle og Johna (alias Gytebekk) dro innover til Gulltjernet for å starte kajakkfiskesesongen tidlig i mai. Og for en start det ble! Etter torden og storm roet været seg helt, og vi la ut på vannet under blå himmel. Himmel og hav (tjern), altså!

Etter uvær kommer godvær. Det fikk Jølle og Gytebekk erfare da de to satte planen om en tur til Gulltjernet ut i livet.
Idylliske Gulltjernet
   Tidligere på dagen satt to fluefiskere molefonkne på jobben og så ut av kontorvinduet. Vinden tok skikkelig tak i tretoppene. Det haglet ned og tordenen drønnet over bygda. Både Jølle og Gytebekk vurderte å kansellere hele turen, men så var det det at begge hadde fått "fri" denne kvelden, og da er det vanskelig å la være. Da kajakken ble lagt på biltaket, skjedde underet. Skyene forsvant og fiskekompisene kjørte innover i skogen under blå himmel. Vel framme ved sjøen begynte de to å tro at ørreten faktisk kunne la seg lure av tørrflua.
Jølle fikk to ørreter på tørrflue. Denne var vel på halvkiloen.
(Klikk på bildet for større versjon)
Vel framme i tjernets "gromkrok" var det deilig å legge ut flua. Det vaket faktisk. Langt fra voldsomt, men dog. Med ett skrek Jølle til. En ørret hadde gapt over hans Daddy Long Legs, ei tørrflue han hadde kjøpt på import fra England. Fisken gjorde utras og dro kajakken etter seg en stund, før den ble landet trygt i håven. Ørreten var vel på drøye halvkiloen. En flott fangst på tørt så tidlig i mai!