Brekket - en fôringsautomat



I en flott artikkel i fagtidsskriftet Alt Om Fiske beskriver fluefiskespesialist Pål Krogvold brekket i en elv som den reneste fôringsautomaten.


 – Brekket er ofte det beste stedet å fiske når du er på jakt etter en stor ørret, og det er ikke tilfeldig. Næringstilgangen på brekket er nemlig meget god. Kulper, lange loner og vann i vassdragene er de reneste planktonfabrikker, og dette gjør at nettspinnende vårfluer finnes i enorme mengder der elvene renner ut, sier Krogvold.


Alt som flyter på vannet oppstrøms vil transporteres til brekket. Den viktigste faktoren for fast fisk er oppfylt, nemlig mye mat.


– Jeg liker best å fiske skrått nedstrøms på brekkene, særlig ved tørrfluefiske på fisk jeg ser beite. Når fisken vaker og insektene klekker, blir hovedregelen som ved alt annet tørrfluefiske på elv: Presentasjonen bestemmes av hva som klekker, og fluevalget styres av det samme, sier Krogvold til Alt Om Fiske.


 I artikkelen beskriver han forskjellige typer fisketeknikker ved bruk av både tørr-, våtflue og nymfe. Variasjon er et nøkkelord.