Sit-on-top, velegnet for fluefiske

En flytering - eller bellyboat - blir å regne som et tungvint alternativ i fiskesammenheng sammenlignet med en sit-on-top kajakk.



John og Jørn kjøpte hver sin Emotion Exhilarator kajakk til en gunstig pris. Etter noen prøveturer var det ingen tvil. Dette var et godt kjøp for en fluefisker. Vi forsøkte oss med fluestanga og erfarte at kajakken var grei å benytte til dette formålet. For det første er stødigheten god nok. For det andre glir kajakken greit nok gjennom vannet. Og i tillegg gir den ikke store ringer i vannet ved kast rett forover. Det er forholdsvis enkelt å manøvrere raskt frem til vakene.

Kajakken glir flott i vannet og gir muligheter for rask manøvrering i viker og åer rundt om i vassdrag og sjøer.
Flyteringen ble hengende på knaggen hjemme til fordel for denne doningen. Emotion-kajakken er lett nok til at en person kan bære den ned til vannet. Utgaven vi valgte, "Exhilarator", gir flotte muligheter til effektivt fluefiske i vann omkranset av tett vegetasjon, altså der det vanskelig lar seg gjøre å fluekaste fra tørt land.
Naturperler som er vanskelige å få tilgang til fra land blir oppdaget ved bruk av kajakk. Den første prøveturen ga virkelig mersmak.
Vi rekommenderer kjøp av kajakk for fluefiske i innsjøer og elver. En advarsel hører med: Uansett hvor trygg en føler seg så er det viktig å fokusere på sikkerhet. Ukontrollerte bevegelser i denne doningen kan gjøre fisketuren svært våt. Derfor er det lurt med flytevest. Bagasjestroppene gir gode muligheter til å frakte med seg telt og annet nødvendig utstyr for overnatting på turer i områder der vannene ligger tett.
  • En sit-on-top kajakk, eller sot-kajakk, kan brukes hele året i åpent vann.
  • Dette er en stødig kajakk som kan benyttes til fluefiske.
  • Kajakken har en tri-hull designet bunn som gjør kajakken både rask, retningsstabil og stødig.
  • Produsenten har lykkes i å designe en kajakk som kombinerer mange gode egenskaper. Som standard følger både vanntett oppbevaringsrom og et høyt, komfortabelt sete. Ved riktig bruk holder en seg tørr fra topp til tå, samtidig som ryggen får god støtte.