Forsøpling i vår skjønne natur

Det er forstemmende hvordan noen forsøpler naturen rundt våre fiskevann og -vassdrag.

Det er trist å møte dette synet når en reiser ut på fisketur.

På en tur i romeriksskogene fant vi døde fisk som lå i en sverm av fluer og andre insekter ute på en odde. Ørret og abbor var lagt igjen på myra.

Disse fiskene lå igjen på myra. Stanken var merkbar på lang avstand.
"Kill and release"
Diskusjonen rundt fang-og-slipp av fisk er én ting, men det å drepe fisken og la den ligge igjen, er det ingen vits å diskutere.

Håpløst er vel et dekkende ord.

En får håpe at ikke mange praktiserer en slik "kill and release".

Utilgivelig er vel et dekkende ord.

Bålet var fyrt opp i bålforbudstiden.
I det samme skogsområdet lå det grillpølser i plast, ølbokser og diverse kartonger rett ved bredden der mange ynder å fiske. Det var gjort opp bål i en periode der bålbrenning ikke er tillatt. Hvem er det som står bak slikt? Det vitner i hvert fall om snever aktivitet under topplokket.

Forkastelig er vel et dekkende ord.

Ved denne sjøen hadde noen satt igjen en vaskemaskin med mer.


Søppel-helikopter
Forleden hadde Nettavisen en artikkel om tilsvarende forhold i større skala i et område i Nordreisa. Alt fra flasker og håndvesker til dopapir og bensinkanner var lagt igjen ute i naturen. En gruppe fra den lokale båtforeningen ryddet opp, og til sammen plukket de opp hele 3,4 kubikkmeter søppel som ble samlet i store 800-liters sekker og fløyet bort i helikopter. Det er en kjensgjerning at der det blir lagt søppel, kommer det mer søppel. Derfor er det en nødvendighet at det raskt blir ryddet opp i svineriet, og helst hadde vi sett at synderne ble pisket til å rydde opp etter seg selv.


 
En idyllisk plass, hadde det ikke vært for ølboksen på bålet. Det lå mer tomgods igjen etter svina. Hvorfor dra ut i naturen når du ikke har glede av den?

Denne søpla er plukket opp fra Glomma ved Funnefoss-demningen.
 
Her, ved en drikkevannskilde, har noen drukket anselige mengder - men ikke vann. 
 
Tekst: John A
 
 



 

Kommentarer