Lager avstøpning av din trofefisk

Har du tatt drømmefisken, og kunne tenke deg å ha den som et trofé i stua? I så fall kan Schankes Trofédesign hjelpe deg.
Et trofé som dette kan bli resultatet hvis du ønsker din drømmefisk på stueveggen.

Ole Geir Schanke fra Rindal har gjennom lang tid markert seg som en av Europas høyest premierte taksidermister. Gjennom en årrekke har Schanke vunnet flere europamestertitler og nordiske mesterskap. Schanke har 24 års erfaring som profesjonell taksidermist, både fra innland og utland. Under firmanavnet Schankes Trofedesign gjenskapes hver fisk i en unik montasje, med stor vekt på at arts-særpreg, bevegelse og sokkel skaper et stykke vakker natur og et pent møbel.
     – Avstøpning av fisk forutsetter at fisken er pent behandlet under landing, avlivning og oppbevaring. Selve avstøpningen er et komplisert og nøyaktig arbeide. Nye teknikker og materialer har revolusjonert dette de siste årene, sier Schanke.     Silikon, glassfiber, polouretan og gips er materialer som brukes. Selve fisken blir støpt i glassfiber og individuell form, og anatomi blir korrekt.     – Fisken lages med liv og bevegelse i både kropp og finner. Den males ved hjelp av air-brush og pensel, forteller Schanke.     Erfaring, riktig utstyr og forskjellige maleteknikker betyr alt når fisken skal få tilbake sitt naturlige fargespill. Dette varierer fra fisk til fisk. Mange tynne og presise lag maling legges på avstøpningen.     – For eksempel bruker jeg cirka 20 forskjellige farger på en brunørret. Alle farger må gjenskapes. Avstøpninger er meget holdbare og vil ikke tape seg gjennom mange tiår, sier Schanke.
Les mer om arbeidet på hans nettside HER

JohnA
 
       Fakta:
  • Taksidermistfaget har lange tradisjoner i Norge, men ble først godkjent som håndverksfag i 1990.
  • Som taksidermist jobber man med å flå, reie skinn og ferdig-montere dyr, blant annet fisk.
  • De anatomiske delene blir kopiert ved hjelp av ulike formtakings- og støpeprosesser, og det ferdige produktet brukes som biologiske læremidler, jakttroféer og dekorasjoner.
(Faktakilde:design-handverk.no)


Kommentarer