Dobbel ørretboms

Ørretboms 5 er produsert av Glassklart Media
I den doble DVD-en "Ørretboms 5 - velprøvde norske ørretfluer, del 1", konsentrerer ørretbomsen selv, André Brun, seg om binding av og fiske med vårfluer og landinsekter. Du får først en hel del utdrag fra hvordan Brun fisker hver enkelt av fluene sine i praksis i en rekke med fiskesekvenser. Han fisker mye, og av og til blir det filmet.

Så setter Brun søkelyset på fluene, ikke bare hvordan man binder dem, men også hvorfor han velger akkurat det  fluebindermaterialet til hver enkelt del av flua.

Totalt inneholder de to DVD-platene fire timer med fluebinding og utprøving av fluene i elva.
Produksjonen preges også av at ørretbomsen har med seg sin seksårige datter med på fisketur. Hun deltar i flere filmsekvenser, og gleden er stor når hun tar sin første ørret på tørrflue.

De to DVD-ene inneholder totalt fire timer med film
Den doble DVD-en byr også på erfarne tips om fluefiske og fluebinding, montering av fluesnøre, og hvordan man lager fin og sterk liten løkke på snøret, innbinding av fortom, spiss og flue på best mulig måte. I tillegg byr Brun på en egen del med uvurderlige nybegynnertips.

Brun deler mange av sine gode erfaringer som fluefisker og -binder med seerne, og det er inspirerende og lærerikt å studere hvordan ha jobber foran bindestikka.

Kommentarer