Ventetiden

Ventetiden. Månedene gjennom den kalde årstiden. De er lange...



Jokkes sang; ”Her kommer vinteren, her kommer den kalde, fine tida”, kan bare ryke og reise. Vi fluefiskeres tanker er et helt annet sted akkurat nå.


     Vi har lagt bak oss en tid med maratonlange vintersportssendinger på TV’n. Helt til langt ut i april har vi sittet med våte øyne og sett ut over et vinterkledt landskap. Huden er likblek, i motsetning til minnene fra fjorårets fiskesesong. Det er godt å ha noe å se fram i mot, ikke sant? Jo, da. De fire årstider setter vi vel pris på, alle vi som bor i dette flotte landet. Når alt kommer til alt er det jo bra på mange måter at vi må hutre oss gjennom ventetiden. En må lide for å nyte, heter det.
     Jokke får synge videre: ”Har du et kjøleskap, har du en TV, så har du alt du trenger for å leve”. Vel, han om det. Arne Paasche Aasen skrev ”Når aldri du unner deg rast eller ro, kan ingenting vokse og intet gro”. Vi lener oss bakover og kjenner at sola faktisk varmer. Så lener vi oss framover, over bindestikka og fullfører ei favorittflue. Denne sesongen skal være verdt ventetiden. Garantert!


Fluefiskeprat av John Arne Paulsen

Kommentarer