6. plass til Norge i Fluefiske-VM

Det norske laget endte på en sjetteplass i årets Fluefiske-VM, som ble arrangert i Vefsna-regionen i Nordland.



Østre Vefsna viste seg å være relativt fiskerik sammenlignet med de andre destinasjonene i dette mesterskapet. Vefsna ga det beste fisket. Sjøene som ble benyttet i mesterskapet bød på timer med resultatløst fiske for mange av fiskerne.

The river of death
Fiplingsdalselva fikk imidlertid hard medfart av verdens beste fluefiskere. De kalte den bare "the river of death" etter dager med svært få fangster.
     Men null fangst på en eller flere seksjoner trengte ikke bety katastrofe for deltakerne. Det ble protokollført få godkjente fangster og mange "nuller" på seksjonene i løpet av det tre dager lange mesterskapet.

Vill fisk
Den fiskeren som mestret forholdene aller best, var italienske Valerio Santi Amantini, som dermed vant den individuelle konkurransen, mens Tsjekkia gikk til topps i lagkonkurransen. En av de tsjekkiske fiskerne fastslo at forholdene bød på utfordringer. Blant annet betegnet han fisken som veldig vill, samt at den oppførte seg annerledes enn han og lagkameratene hadde forberedt seg på. Men med vellykkede strategiendringer, dro de lagseieren i land.
     De norske gutta var for øvrig ikke langt unna 5. plassen, som gikk til USA. Finland tok 4. plassen.

Les mer her: http://www.wffc2013.com