Norges beste fisketurer

Morten B. Stensaker fra Årnes har høstet mye ros for boka ”Norges beste fisketurer”.

Tekst: John Arne Paulsen

Forfatteren beskriver 16 ulike ørretfisketurer rundt om i Norge, med fiske- og friluftsrelatert faktainformasjon, kart og campe/overnattingsmuligheter. Han gjør de fleste turene sammen med lokale kjentmenn, som vet om de beste fiskevannene og kanskje har ett og annet fisketips på lur. Han beskriver blant annet en god rute gjennom Østmarka.

Morten B. Stensaker  har sterke røtter til Vestlandet, men bor nå på "flatbygda” i Nes på Romerike. Han er utdannet innen natur- og miljøforvaltning ved Høgskolen i Telemark og Universitetet i Bergen. Pressefoto
- Hvordan kommer du deg inn i Østmarka naturreservat utenfor Oslo med kano, eller hvordan tar du deg opp gjennom en liten del av Femundsmarka nasjonalpark, for å friste ørreten? Boka gir deg svar på det, lover Stensaker.
     Andre destinasjoner er Sørøya i Finnmark, Flensmarka ved Røros, Etnefjellene i Hordaland, Sognefjellet, Anjavatnet i Troms, Gålåvatnet i Gudbrandsdalen og Gjendeosen på grensen til Jotunheimen Nasjonalpark.
     Stensaker har i mange år bidratt med tekst og bilder til reportasjer og artikler i jakt-, fiske- og friluftsblader. Boka ”Norges beste fisketurer” preges av hans mange gode erfaringer som friluftsfisker. Forfatterens gode evne til å komme tett inn på lokale kjentfolk har vært medvirkende til å gjøre boka interessant også for andre enn kun ørretjegere med fiskestang.

5 på terningen

HER kan du lese mer og bestille boka.