En ekkel, liten djevel

Husk å fiske med tette vadere!

Candiruen, ”Brasils vampyrfisk”, er en ekkel, liten djevel som vi er glad for at ikke finnes i norske farvann!
Bildet viser fiskearten candiru, som finnes i vann i mer tropiske deler av verden enn i vårt kalde Norge. Den er bitteliten, men likevel skrekkinngytende nok hvis du ikke er føre var.

Om du skulle være så heldig å vinne i Lotto, slik at du kan ta deg en fluefiskesafari til mer ukjente deler av verden, som Amazonas, for å fiske med solfaktor 30 i behagelig vanntemperatur midt i et mer fargerikt fiskefellesskap, da bør du sjekke om fisken ”candiru” finnes i vannmassene. Og du må for all del ikke stå og kaste speykast i tett vegetasjon med tisselassen løs under vann.

Grøss og gru, denne lille djevelen har en sterk forkjærlighet for urin, og svømmer like godt opp i urinrøret, der den naturlig nok ikke finner ut igjen. It’s stuck, for å si det sånn.

Om vi skulle ta turen til Amazonas for å lage reportasje til sommeren, tar vi med de gamle, tjukke gummivaderne som ligger innerst i skapet. Forresten, vi blir nok sikkert å finne i norske farvann. Urinnvånerne der nede skal få fiske i fred for vår del…