Innholdsrik fiskebok for ungdom

Arne Henning Grønliens fiskehåndbok er god og nyttig å ha med på tur.

Tekst: John Arne Paulsen

Arne Henning Grønliens andre bok om fiske har barn og ungdom som målgruppe. Boka har tittelen "Fiskelykke" og inneholder alle mulige slags tips om redskaper, metoder og sikkerhet ved fiske. Den byr også på fiskehistorier og en beskrivelse av populære fiskearter.
   - Vi kommer nok til å få stor glede av denne boka, sier Simen Roterud. Sammen med Jack André Buskenes Johansen er han avbildet flere steder i boka. De to klassekameratene i 4. klasse på Årnes skole er stadig å finne på fisketur ved Sagstusjøen.
   - Det er blitt en fin bok, konstaterer Jack André. De to er blant annet med i kapitler som omhandler meitefiske med dupp og harvefiske om høsten.

Fiskelykke i ung alder: - Denne boka er garantert nyttig, fastslår tiåringene Jack André Buskenes Johansen (t.v.) og Simen Roterud fra Årnes. De to figurerer i boka. Her er de avbildet ved den populære Sagstusjøen. Foto: John Arne Paulsen
Fiskelykke
Forfatteren er utdannet innenfor naturforvaltning og er en lidenskapelig fisker og jeger. Grønlien legger ikke skjul på at det ligger mye jobb bak en bok som denne, og han vil takke alle som har bidratt med hjelp både i og utenfor lokalmiljøet.
   - Hva er fiskelykke? spør han, og konkluderer med at det er så mangt og at alle kan oppleve det.
   - Her i Norge har alle kort veg til gode fiskeplasser. Det er ikke vanskelig å komme i gang, og det er heller ikke så mye utstyr som skal til, fastslår Grønlien.

Kjøp boka HER
Salt- og ferskvann
I "Fiskelykke" beskrives alt fra havfiske til bekkmeite. Boka er flott illustrert, blant annet av Johannes Bojesen, og er innbundet i plast, noe som gjør den bedre rustet mot vær og vind.
   Boka er utgitt på Cappelen Damm Forlag. Anne Østgaard hos forlaget er sikker på at det er et marked for en bok som denne akkurat nå.
   - Denne typen bøker er mangelvare. Det finnes veldig lite slikt for barn og ungdom, fastslår hun.
   Arne Henning Grønlien har tidligere gitt ut boka "Norges beste fiskeplasser", fra havfiske i Lofoten til innlandsfiske på Hardangervidda.

Arne Henning Grønlien