Snøre for lett fiske

Guideline har et bredt sortiment fluefiskesnører. Vi har testet "Presentation", med en skyteklump som virkelig sørger for at det blir fart på sakene.

Snøret ble testet på en Sage Launch 9' 5er-stang.

"Presentation" er et spesialsnøre for det lette fisket. Produsenten, Guideline, opplyser at taperingen kombinert med den korte klumplengden gjør snøret suverent til forsiktige presentasjoner og en rekke typer spesialkast. Siden du ikke trenger å ha mer enn 7 meter snøre ute for at stanga skal jobbe maksimalt, passer dette fluefiskesnøret spesielt godt til fiske i små elver og vann eller når det er trangt om plassen. Den lange fronttaperingen sørger for kompromissløs presentasjon. Den korte bak-taperingen gjør at snøret også fungerer utmerket til underhåndskast.

Rios Fluoroflex-fortommer kan anbefales på det varmeste.
Vi testet snøret i sterk vind, og erfarte fort hvor lettkastet det er. Det skulle ikke lange bakslengen til før snøret skjøt lett ut i et langt kast i medvinden. I motvind var det mer vrient å håndtere bakslengen, men også her var det forholdsvis lett å presentere flua på en god måte. Siden snøret skyter såpass kraftig ut, er det viktig å sette på en lang fortom. Etter at skyteklumpen landet, fulgte fortommen lett etter og strekte seg fint ut over vannflata. Faktisk endte testen med fangst av en 700 grams ørret i testsjøen vi hadde valgt oss ut, sør på Finnskogen.

Guidelines "Presentation" er spesiallaget for ørretfiske. Snøret er i to nyanser av grønt. Prisen: 550 kroner.

Les mer om Guidelines snøresortiment HER

Testet av John Arne Paulsen