En smak av Nitelva

Sett av morgendagen, lørdag 24. mai, til et storstilt fiskearrangement i og ved Nitelva i Skedsmo.

John Arne Paulsen

NJFF Akershus markerer starten på Sportsfiskets År med et spennende arrangement langs den fiskerike Nitelva i Lillestrøm sentrum lørdag 24. mai. Elva renner forbi Skjetten og inn i Lillestrøm, før den fortsetter sin ferd ut i flomstore Øyeren.

Ordfører-åpning
Arrangøren opplyser at Skedsmo-ordfører Ole Jacob Flæten står for den offisielle åpningen, og etterpå legges det opp til  fiskefest!
Velg mellom en rekke aktiviteter, det blir smaksprøver av fisk fra Øyeren, infostands, demonstrasjoner av forskjellige fisketeknikker, aktiviteter for barna og ikke minst – fisk din egen fisk og grill den på stedet!
Det serveres smaksprøver av fiskearter fra Øyeren. På menyen står gjedde, gjørs, abbor, brasme og sik – alt tilberedt av profesjonelle kokker.

Fiske-demo
Øyeren er blant landets mest artsrike sjøer. Mange av artene er utstilt, og forskjellige fiskemetoder blir demonstrert ved elva. Det blir også demonstrasjon av rensing av fisk og grilling. Arrangøren byr også på informasjon om fiskelmulighetene i Akershus, hvor og hvordan man får kjøpt iskekort, og hvilke arter som finnes.
Det blir også en natursti med fiskespørsmål for barna. Arrangementet er et samarbeid mellom Lillestrøm Sportsfiskere, Lillestrøm & Strømmen JFF, NJFF Akershus og Akershus fylkeskommune.

Fluefiskeprat.com hyller NJFFs Sportsfiskets år 2014. Dette er et illustrasjonsfoto.