En forferdelig historie

En fyr hadde lenge sittet i leiligheten sin på Grünerløkka og planlagt en fisketur til sitt favorittvann. Han pakket og satte seg i bilen. Etter hvert var han framme ved vannet. Han kom seg opp i båten, fikk liv i el-motoren og "putret" ut i retning av ørretvakene. Stanga var rigget på rekordtid og han begynte å fiske.
Fem minutter etterpå håvet han inn en ørret langt større enn den personlige rekorden til nå. Han kastet ut igjen, og tror du ikke det bet på en enda større ørret.


For hver gang han kastet ut, fikk han en troféfisk større enn den andre.
Med ett ringte mobiltelefonen på innerlomma. Det var fra sykehuset. De kunne fortelle at hans kone hadde blitt innlagt på akuttmottaket.
- Hun kan dø, fortalte de ham.
Fyren ble naturlig nok bekymret, men han var faktisk nær verdensrekorden i innlandsørret, og han ønsket å ta den, så han bestemte seg for bare et par kast til.
Det vaket kjempestor ørret og døgnfluene danset som aldri før. Men han kjente fort den dårlige samvittigheten rase i kroppen, så han vendte tilbake til bilen sin.
Tre timer senere ankom han akutten, der han møtte en lege som så strengt på ham. Legen så på vadebuksa og fiskerjakka og sa i en morsk tone: "Din kone har vært på dødens rand i flere timer nå. Du ga deg ikke med å fiske da du fikk beskjeden, gjorde du? Du burde skamme deg! "
Fiskeren hulket fram at det var sant. Han hadde fortsatt å jakte på ørreter.
"Vel," sa legen, "jeg håper det var godt fiske. Din kone vil overleve, men du kan se langt etter flere fisketurer. Hun vil kreve konstant pleie av deg fra nå av, 24 timer i døgnet. Du må være der og gjøre alt for henne".
Fiskeren hulket, "Å Gud, jeg trodde ikke det var så ille, jeg føler meg forferdelig!!".
Legen gliste og dyttet kameratslig til fiskeren med albuen.
"Jeg bare tuller, kompis. Hun er død. Hvor mange ørreter klarte du å lure?"

Kommentarer